16 de maig: ORIOL CABA + CIA. ST. MARTÍ VELL

Menú: Sopa índia de coco i gingebre + tartar bàrbar de tonyina i salmó + torrada negra de pa de fetge borratxo. Guatlles rostides. Coques negres + batut de coco. Taller: d’espiritiosos.

Espectacle: Elegàbal infant

Espectacle multidisciplinari a partir d’un text d’Antonin Artaud format per un curtmetratge cinematogràfic, una discussió divulgativa i una representació en directe on es barregen teatre, dansa, música i projeccions.

La pel·lícula, ambientada en el món clàssic, retrata l’encontre d’un infant amb uns éssers interdimensionals. Després de la projecció, Logos i l’autor dissertaran en directe sobre temes relatius a l’Obra des d’un temple espacial que navega per l’infern. Finalment, un Oracle en forma de màscara arcaica declinarà l’índex de la vida d’Elagàbal. Entre els dos mons, una mèdium dansaire, transcriurà literalment els misteris de l’Oracle, anunciant el terrible destí de l’emperador infant. Elagàbal infant és una obra de nivell de grilladura 2. En ella es pretén, primer d’una forma impressionista i després d’una forma sintètica, usurpar el realisme per arribar a una mistificació superior: la de la presencia de lo real. El text, unes anotacions que van servir d’esquema per a escriure el llibre Elagàbal, l’Anarquista Coronat, no vol ser interpretat sinó que es dit amb tota la força del seu significant, tal com feia l’Oracle, distant i indolent vers les coses terrenals. Son els espectadors que n’hauran de prendre constància, tal com si fossin els propis sacerdots de l’Oracle de Delfos.

Imprimir

Cuiner: Oriol Caba, productor.

Companyia: La companyia de Sant Martí Vell està integrada per Jimmy Gimferrer, Victòria Macarte i Alba Sotorra.

JIMMY GIMFERRER: Neix a Angoulême, França, 1972. Estudia pintura a l’Escola Massana de Barcelona, on s’especialitza en procediments contemporanis de la imatge.Participa en varis llargmetratges i curtmetratges com a director de fotografia, directord’art i realitzador. Com a director de fotografia cal destacar la seva participació en les pel·lícules El Cant dels Ocells, d’Albert Serra, premi Gaudí 2008 a la millor fotografia, i Aitá de Jose María de Orbe, premi a la millor fotografia en el Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastián 2010. Realitza l’escenografia i el disseny de llums de les obres de teatre Pulgarsari (2010) i Més Enllà dels Alps (2011), estrenades al Teatre Lliure, i és l’autor de l’espectacle Elagàbal Infant (2013) estrenat a l’Auditori de la Mercè dins la programació del Teatre Municipal de Girona.

VICTÒRIA MACARTE: Neix a Plymouth, Regne Unit, 1981. Estudia teatre i dansa al Rose Briford College i al Laban de Londres. Comença la seva trajectòria professional amb el mestre japonès de Butoh, Katsura Kan. Des de llavors ha treballat com a ballarina, actriu i assistent per coreògrafs internacionals, com Yumiko Yoshioka, Jeremy Wade i Jason Somma i el director de teatre Bob Wilson. Viu a Barcelona, on desenvolupa les seves creacions en col·laboració amb artistes de moda, cinema, vídeo i música electrònica.

ALBA SOTORRA: Neix a Tarragona, 1980. Estudia Comunicació Audiovisual de la Universitat Complutense de Madrid. És l’autora dels documentals Miradas Desveladas (2008), Qatar la Carrera (2011), i Family Wargames (2013), i de diverses vídeo-instal·lacions. Els seus treballs han estat emesos en televisions i exposats en centres d’art nacionals i internacionals.

 

Torna a dijous exquisits.

9 de maig: ADA PARELLADA + LA CALÒRICA

23 de maig: GERARD NINOT + INDI GEST

30 de maig: XAVIER CODINA + JOAO LIMA

 

A l’ESPAI ERRE, carrer Àvila 124, 2n 2a, Poblenou – Barcelona

El dijous 16 de maig de 2013, a les 21,30 hores

Reserva obligatòria, amb màxim de 20 participants, a lesfillesfollen@gmail.com

Preu d’aquesta sessió: 30 euros / Abonament PRO (cicle complet): 100 euros

*el preu inclou taller de cuina, sopar complet, vi, moscatell, espectacle i copa